Underdogs hebben vaak meer te bieden dan je zou verwachten. Neem nu Japanse auto’s in plaats van Europese. Veel mensen denken dat het veeleer Duitse wagens zijn die onze wegen veroveren. “Toch hebben Europese automerken het nakijken als het gaat om betrouwbaarheid”, zo schreef de Nederlandse Consumentenbond enkele jaren geleden al in de Consumentengids Auto 2014. De kop van het artikel? “Japan is kampioen”. Ook dit jaar komt Suzuki weer onweerstaanbaar betrouwbaar uit de hoek.

Durf te veranderen

Suzuki heeft verrassend veel te bieden. Meer dan je initieel misschien zou vermoeden. Wist je bijvoorbeeld dat we al jaren geleden de switch zijn beginnen maken naar benzinemotoren en dat we vandaag zelfs helemaal geen dieselwagens meer verkopen? In een wereld vol verandering zet Suzuki maar al te graag in op milieuvriendelijkheid, maar daarbij verliezen we uiteraard de kwaliteit van onze wagens niet uit het oog. Integendeel! Meerdere onafhankelijke onderzoekers vroegen vorig jaar aan tal van bestuurders hoe tevreden zij waren over hun auto. Wat bleek? Japan is nog altijd de kampioen in autoland – en Suzuki de koploper.

Suzuki al tien jaar het meest betrouwbaar

In 2017 hield de Nederlandse Consumentenbond een enquête onder 10.000 bestuurders. Suzuki scoorde gemiddeld 8,7/10 en verdiende daarmee de titel van meest betrouwbare automerk van de laatste tien jaar. Ook leuk om te weten: de Suzuki S-Cross kreeg een score van maar liefst 9,1!

Ook in 2018 zette Suzuki weer een prachtprestatie neer, meldt het Britse whatcar.com. De website bevroeg 18,000 mensen over de betrouwbaarheid van hun auto. Opvallend: ook dit jaar was het de Suzuki S-Cross die er met kop en schouders bovenuit stak. De 4×4 behaalde een perfecte score, goed voor een gedeelde eerste plaats.

Of onze auto’s het in 2020 al net zo goed zullen doen? De consument is alvast overtuigd van wel, zo wijst een rapport van het Britse Institute of Customer Service’s UK Customer Satisfaction Index it. Het instituut vroeg maar liefst 45,000 Britten welk automerk ze het meest vertrouwden en met welk merk ze de aangenaamste klantenervaring hadden. Suzuki scoorde in beide departementen het hoogst en liet daarbij niet minder dan 24 automerken achter zich.

Kies vandaag voor een auto van Suzuki

Durf te veranderen en kies voor een betrouwbare auto! Suzuki is trots op zijn Japanse roots en de consistente kwaliteit die daarmee gepaard gaat. We hijsen dan ook graag de vlag van betrouwbaarheid. Het leukste aan ons verhaal? Wie ooit durfde te kiezen voor de cultuur van Suzuki, verdedigt onze kleuren met stip:

● Compacte, hoogwaardige auto’s die toch betaalbaar blijven
● 5 jaar garantie & assistance (ook al zul je die niet snel nodig hebben)
● De Suzuki-modellen beschikken standaard reeds over een uitgebreide uitrusting, ook met technische snufjes.

Maak nu je gratis testrit!

Benieuwd naar al onze nieuwste modellen? Bekijk ze online of ga gerust langs bij een Suzuki-dealer in jouw buurt! Uiteraard is een gratis testrit altijd mogelijk (al dan niet op afspraak). Tot snel!