Voordat u uw huurauto gaat ophalen

Reserveren
Bij Auto Reef kunt u een huurauto reserveren door te bellen naar:  030 – 603 48 48

Dagdelen en huurdagen

 • Dagdelen kunnen niet vooraf gereserveerd worden en zijn uitsluitend direct te huur aan de balie op basis van beschikbaarheid. Dagdelen kunnen niet gecombineerd worden met losse dagen (een dagdeel is 4 uur).
 • Een huur dag voor personenauto’s is gelijk aan 24 uur.
 • De periode van 24 uur voor personenauto’s kan op ieder gewenst moment tijdens onze openingstijden ingaan.
 • Het is niet mogelijk in het weekend voor een dagdeel een personen-, bestel- of vrachtauto te huren.

Verplichte legitimatie
Vergeet niet onderstaande documenten mee te nemen bij het afhalen van uw huurauto. Deze dienen allen op naam te staan van de huurder. Auto Reef behoudt zich het recht voor om vooraf de gegevens te controleren:

 • Geldig rijbewijs (minimaal 1 jaar in bezit)
 • Huurders met een woonadres in Nederland dienen een adres legitimatie in de vorm van een (digitaal) bank- of giroafschrift, loonstrook, uittreksel bevolkingsregister, afschrift van telefoonabonnement vaste telefoon of GSM mee te nemen. Deze documenten mogen ook digitaal ontvangen zijn en door u worden geprint. Ze dienen niet ouder te zijn dan 30 dagen.

Huurders die niet woonachtig in Nederland zijn, dienen een geldig paspoort, geldig rijbewijs en credit card (American Express, VISA en Eurocard/Mastercard) op naam mee te nemen als men de huurauto komt ophalen.

Let op! Een eventuele extra bestuurder dient bij het moment van ophalen van de huurauto aanwezig te zijn. Deze extra bestuurder dient alleen een geldig rijbewijs te kunnen tonen, welke minimaal 1 jaar in bezit is.

Leeftijd/geldigheid rijbewijs

 • De huurder (en evt. extra bestuurder(s)) dient minimaal één jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs;
 • De huurder (en evt. extra bestuurder(s))  dient minimaal 19 jaar oud te zijn;
 • Auto Reef verhuurt particulier uitsluitend voertuigen aan personen die een op hun naam gesteld rijbewijs kunnen overleggen dat geldig is in Nederland;
 • Het rijbewijs dient in een Westers schrift opgesteld te zijn;
 • Een rijbewijs waarop door het uitgevende land vermeld staat dat dit rijbewijs ALLEEN EN UITSLUITEND in het land van afgifte geldig is, is NIET geldig in Nederland.

Wat huurt u?

 • De prijs van de huurauto is inclusief btw, WA-verzekering,  eigen risico en 100 vrije kilometers;
 • Als u meer dan 100 kilometer rijdt, betaalt u een toeslag van € 0,18 per kilometer.
 • Bij Auto Reef is het eigen risico altijd € 1.000,-. U kunt dit afkopen naar € 250,-, dit kost dan € 4,90 per dag extra;
 • De prijs van de huurauto is exclusief brandstofkosten, aanvullende verzekeringen en extra bestuurder(s);
 • Op de huur van de auto is een waarborgsom van toepassing;

Waarborgsom

 • Voor personenauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 275,00;

Betaling
Wanneer u ervoor kiest om de waarborgsom per pin te voldoen, wordt het eventuele restantbedrag binnen 5 werkdagen na factuurdatum, gestort op uw bankrekeningnummer. Kiest u ervoor om de waarborgsom contant te voldoen, dan betalen wij u het eventuele restantbedrag contant terug aan de balie.

Buitenland
Het is toegestaan om met een Auto Reef huurauto vanuit Nederland naar Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden of Zwitserland te rijden. Wij verzoeken u bij de vestiging waar u de auto wenst op te halen te vermelden dat u naar het buitenland gaat.

Huurders zijn er zelf verantwoordelijk voor dat men op de hoogte is van en voldoet aan lokale wet- en regelgeving. Dit omvat ook zaken als vignetten, reflecterende hesjes en winterbanden. Deze zijn niet standaard aanwezig in elk voertuig van Auto Reef.

Auto Reef behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een auto niet te verhuren.

Londense Lage Emissiezone (LEZ)
De binnenstad van Londen kent in de meeste wijken Lage Emissie Zones met strenge emissienormen voor de toelating van voertuigen. Deze eisen gelden voor o.a. vrachtauto’s, bestelbusjes en personenbusjes. Er staan geen slagbomen om weggebruikers te waarschuwen, hooguit informatieborden langs de weg. Een vergissing is dus snel begaan en de boetes kunnen afhankelijk van het voertuig oplopen tot 500 of zelfs 1000 pond

Vooraf registreren
De LEZ dekt het grootste deel van Groot Londen. Binnen dit gebied lezen camera’s de nummerplaten van de voertuigen, aan de hand waarvan er een automatische controle plaats vindt of de betreffende voertuigen aan de gestelde emissienormen voldoen. Als het voertuig niet voldoet aan de norm moet de bestuurder een dagelijkse heffing betalen. Voor vrachtwagens en bijvoorbeeld paardenwagens ligt het dagelijkse tarief op ruim 230 euro (200 pond), voor het rijden in een kampeerbusje in de LEZ-zone is de bestuurder ongeveer 160 euro (100 pond) per dag kwijt.

Het beste is als u van plan bent naar Londen te gaan en een Lage Emissie Zone in moet, uw kenteken voor vertrek te registreren bij Transport For London (TFL) en de heffing van 100 of 200 pond te voldoen. Het is mogelijk dat u geen heffing hoeft te betalen indien uw auto aan de milieu eisen voldoet.

Klik hier voor meer informatie over de tolregeling voor de Lage Emissie Zones in Londen >

Annuleringsvoorwaarden

Voor het annuleren van uw reservering verzoeken wij u contact op te nemen met telefoonnummer: 030 – 603 48 48

Voor annuleren zijn de volgende regels van toepassing:

 • U kunt tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren;
 • Annuleert u binnen 24 uur voor vertrek, dan wordt er maximaal € 50,- aan annuleringskosten doorbelast;
 • Annuleringen als gevolg van ‘no show’ resulteren in betaling van het gehele huurbedrag;
 • Indien u vooruit heeft betaald en u annuleert uiterlijk tot 24 uur voor vertrek, dan wordt het volledig vooruitbetaalde bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op uw rekening;
 • Wanneer een auto eerder wordt ingeleverd vindt in geval van vooruitbetaling geen restitutie plaats voor niet gebruikte huurdagen;

Verder zijn BOVAG huurvoorwaarden van toepassing.
Download hieronder de onze huurvoorwaarden van de BOVAG in pdf formaat:

BOVAG huurvoorwaarden particulier >

BOVAG huurvoorwaarden zakelijk >

BOVAG Rental terms and conditions >